18. tammikuuta 2014

The eternity will begin once again in peace

Mie alotin tammikuun ekana päivänä PJ:n. Se on eräänlainen Positive Journal, josta mie taisin kuulla ekaa kertaa jonku englanninkielisen nettipalstan puolelta. Sitä suositeltiin masentuneille ja ahdistuneille ihmisille.
Niitä on erilaisia. Toisiin voi listata joka päivä asiat, joista on kiitollinen. Hyvissä rajoissa siis, ei tartte kirjottaa joka päivä uudestaan että on kiitollinen toimivista jaloista ja näkökyvystä, vaikka onhan noiki tietyst ihan hyviä asioita. Siinä mainitaan vähä maanläheisempiä asioita, esimerkiks jos joku on avannu sulle oven apteekissa, hymyilly ja toivottanu hyvää loppupäivää.

Tää mun PJ on vähä erilainen. Mie kirjotan siihen joka ilta ennen nukkumaanmenoa (tää aika vaihtelee koska mie nukun ihan millon sattuu) hyviä asioita, jotka on tapahtunu päivän aikana. Joskus teksistä tulee lyhyempi ja joskus pidempi, mutta mie yritän saada siihen pituutta vaikka sitte väkisin. Ja se ei ole siis päiväkirja. Mie jätän pois kaikki ne huonot jutut, joista sais tekstiä halutessaan vaikka koko kirjan täyteen. Kirjotan ylös vaan ja ainoastaan hyviä asioita.

Mie oon tosi huono pitämään päiväkirjaa, koska jossaa vaiheessa mie kyllästyn ja tulee kuukausien taukoja. Tohon oon pystyny kirjottamaa nyt joka päivä. Se on hyvää vaihtelua.
Jotkut merkinnät on ”tää ja tää henkilö alotti keskustelun mun kanssa ihan oma-alotteisesti!” ja joskus ne on pelkästään ”syötiin hyvää ruokaa.”
Kaikki päivän hyvät asiat ei tule heti mieleen ja joskus niitä täytyy ettiä. Se on ihan hyvä siinä mielessä, että sillon niihin tulee keskityttyä, eikä päivä tunnukaan enää niin paskalta.

Ei toi tietenkään toimi kaikille, mut musta on välillä tuntunu ihan hyvältä kirjottaa, muistella hyviä asioita ja kattoa jälkeenpäin niitä rivejä ajatellen, että olipas paljo hyvää yhdessä päivässä, ehkä mie jaksan seuraavaanki.

Kokeilkaa, jos vähääkään ootte päiväkirjaihmisiä!
Siitä on ollu hyötyä.
Ainaki toistaseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti